KLYS jubileumsbok är här!

Den 17 september firade KLYS sin 60-årsdag med bl.a. lanseringen av en jubileumsbok, KLYS 1959-2019. Boken ger en överblick över KLYS historik med nedslag i ett antal händelser från våra sex decennier samtidigt som vi blickar framåt och frågar oss var KLYS befinner sig idag och vilka visioner vi har inför framtiden.

Med avstamp den 17 september 1959 berättar boken historien om KLYS och gör nedslag i ett antal händelser som varit tongivande för dels KLYS men också för den svenska kulturpolitiken. Historia varvas med intervjuer i boken som är skriven av Thord Eriksson och formgiven av Jennifer Bergkvist och Moa Sundkvist från Ateljé Grotesk.

Vi på KLYS är mycket stolta över vår jubileumsbok som är ett viktigt bidrag till svensk kulturpolitisk historia. Boken ger en tankeväckande läsning, har en spännande formgivning och är en glädje att hålla i sin hand!

Om du vill beställa ett exemplar kontaktar du oss via mail, klys@klys.se, eller på telefon 0709 48 09 63. Enstaka exemplar av boken skickar vi utan kostnad, men vid beställning av flera exemplar ber vi om ersättning för portot.

Relaterade artiklar

Utredning missar att konstnärerna är kultursamhällets grund

Stora risker vid sammanslagning av kulturmyndigheter

Nordiska konstnärsrådet i protest: Fortsätt stödja konstnärshuset i Rom!