Karin Inde är KLYS nya ordförande

Vi har glädjen att meddela att Karin Inde idag enhälligt valts till KLYS nya ordförande. Karin tar över efter Marika Lagercrantz, som valt att lämna efter sex framgångsrika år på ordförandeposten.

Karin Inde är redan en känd röst i debatten kring musiklivets villkor och situation. Hon har en lång erfarenhet av kulturpolitiskt arbete med styrelseuppdrag för bland annat Musikerförbundet, SAMI, Ideell kulturallians och Kulturens bildningsverksamhet i bagaget.

I botten är hon musiker, kompositör och projektledare och har i många år levt som frilansare med egen firma. Hon har varit verksamhetsledare för riksförbundet Svensk Jazz och sedan ett år tillbaka har hon samma roll för Musikcentrum Väst.

Att bli ordförande för KLYS tycker hon är lika ärofyllt som förpliktigande.

– KLYS är den organisation som har kommit allra längst när det gäller samarbete i kulturlivet tycker jag. Det finns ingen viktigare organisation att engagera sig i. Och särskilt nu. Under pandemin har KLYS spelat en stor roll, dels som plattform där kulturens aktörer kan synka sig, dels med en gediget upparbetad, nära dialog med beslutfattarna, säger hon, och tillägger: Som ordförande tänker jag göra allt jag kan för att hjälpa till att fortsätta hålla farten uppe i arbetet för att förbättra villkoren för kulturlivet och mediasfären i allmänhet, och för kulturskaparna i synnerhet.

– Med sin mångfacetterade musikbakgrund och långa kultur- och konstnärspolitiska erfarenhet och kunskap kommer Karin att bli en viktig kraft i KLYS arbete. Vi är väldigt glada över att ha henne som vår nya ordförande, säger KLYS verksamhetsledare Ulrica Källén.

KLYS vill också rikta ett stort tack till Marika Lagercrantz för hennes fantastiska arbete för KLYS under sina sex år på ordförandeposten!

På fotot: Karin Inde.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Utredning missar att konstnärerna är kultursamhällets grund

Stora risker vid sammanslagning av kulturmyndigheter

Nordiska konstnärsrådet i protest: Fortsätt stödja konstnärshuset i Rom!