Formgivningen av KLYS valprogram nominerat till pris

Transfer Studio har nominerats till Svenska Tecknares pris Kolla! för formgivningen av KLYS valprogram inför riksdagsvalet 2022. Vinnaren presenteras i samband med Kolla!-dagens prisutdelning den 4 oktober på Färgfabriken i Stockholm. Läs mer och köp biljett här.

Kampanjen är nominerad i kategorin Kollektivet, som uppmärksammar värdefulla insatser för det gemensamma i branschen. Det kan vara ett projekt som med kraft främjar organisationsarbete, opinionsbildning eller forum. Vad som helst som gagnar fler än den enskilde utövaren. Här kan du läsa om samtliga nominerade.

Transfer Studio är en duo bestående av Valeria Hedman och Falko Grentrup. Så här säger de själva om sina tankar när de tog fram det visuella konceptet:

”Växtkraft är vårt kampanjkoncept för KLYS kulturpolitiska valplattform inför riksdagsvalet 2022. Vi lät oss inspireras av den svenska naturen, med färger som hämtade från vallmo och syrén. Vi ville visa att kulturen är livets infrastruktur – som frön, puppor och sporer som nu äntligen ska få blomma ut och frodas igen med rätt näring och solsken.

En central del av vår kampanj är omfattande illustrationssystem som symboliserar olika teman som sociala trygghetssystem och mångfald. Vi använde svampar för att betona mångfalden och de dolda nätverken i samhället.”

Vill du läsa KLYS valprogram i sin helhet? Det kan du göra här.

Illustration: Transfer Studio

Relaterade artiklar

Läs KLYS senaste medlemsbrev!

Välkommen Eva Månsson – ny ledamot i KLYS arbetsutskott

Karin Inde vald till ny ordförande för Musikerförbundet